Блокирането на достъпа до социалната мрежа Инстаграм, наложена вчера от Службата за

...
Блокирането на достъпа до социалната мрежа Инстаграм, наложена вчера от Службата за
Коментари Харесай

Блокирането на Instagram в Турция предизвиква опасения от негативни последици за електронната търговия

Блокирането на достъпа до обществената мрежа Инстаграм, наложена вчера от Службата за осведомителни технологии и връзки на Турция, провокира остри реакции в страната.
Около 57 млн. са турските консуматори на Инстаграм и по този индикатор Турция заема пето място в света. 
Представител на Асоциацията на операторите предвижда, че секторът на електронната търговия ще бъде най-силно обиден от блокирането и ще претърпи обилни загуби.
„ 10 % от общата електронна търговия в Турция се прави през обществените медии ”, съобщи Емре Екмекчи, заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията в изявление за осведомителната организация Ихляс хабер ажансъ
По думите му като размер това съставлява 930 милиона турски лири дневно. Заедно с инфлуенсърите, които употребяват платформите, оборот от от общо 1,9 милиарда турски лири ( над 52 млн евро) може да претърпи загуби.
„ За нас е значим всеки канал.Инстаграм е един от най-важните. Около тази платформа в Турция се върти доста сериозна стопанска система. Има бизнес модели и вложения, които са основани на тази платформа и това решение не основава позитивна среда “, акцентира  той.
Засега турските управляващи не са показали съответната причина за блокирането на достъпа, само че в сряда шефът по връзките на турското президентство Фахретин Алтун остро разкритикува платформата, заявявайки, че тя „ не разрешава на хората да разгласяват съболезнования ” във връзка убийството на Исмаил Хания, началник на политическото бюро на палестинската въоръжена формация " Хамас ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР